AcasăREPORTAJEDolj: Se împădurește deșertul

Dolj: Se împădurește deșertul

Urmărește-ne și pe

42,254FaniÎmi place
100CititoriConectați-vă
2,650AbonațiAbonați-vă

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, s-a aflat, astăzi, în comuna doljeană Apele Vii pentru a da startul acțiunii de împădurire în zonă deșertificată a Olteniei.

Astfel, în ciuda condițiilor climatice, s-a început plantarea primei păduri din nisipurile Olteniei, realizată prin fonduri europene din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Pentru înființarea viitoarei păduri, care se va întinde pe o suprafață de 70 de hectare, vor fi plantați 350.000 de puieți, cu scopul de a stabiliza solurile nisipoase din zonă.

Dolj: Se împădurește deșertul

Acțiunea de împădurire în zonă Olteniei nu se oprește la Apele Vii, fiind programate plantări pe sute de hectare în comunele Mârșani și Daneți.

Conform specialiștilor, în fiecare an, în sudul României, se pierd aproximativ 1000 de hectare de soluri fertile, fapt care ar conduce la deșertificarea completă a zonei în următorii 50 de ani.

Conform Ministerului Mediului, pentru a împiedica acest fenomen se vor investi aproximativ 12 milioane de euro pentru împăduriri în județele Dolj, Mehedinți și Olt.

Urmărește știrile DoljTV.ro și pe Google News

TOP CITITE