AcasăREPORTAJETeasc: Miliarde aruncate în canalizare. Minciuni peste minciuni

Teasc: Miliarde aruncate în canalizare. Minciuni peste minciuni

Urmărește-ne și pe

42,254FaniÎmi place
100CititoriConectați-vă
2,310AbonațiAbonați-vă

Primăria comunei Teasc a cheltuit aproape 35 de miliarde de lei vechi pentru o rețea de canalizare nefuncțională.

Mai mult decât atât, această situație nefericită s-a repetat și în acest an când au fost alocate încă 20 de miliarde de lei vechi pentru refacerea lucrării prost efectuate în trecut. În ciuda acestor fapte, primăria a încercat să ascundă adevărul și să dezinformeze populația prin intermediul site-ului oficial. Haideți să analizăm situația în detaliu.

În anul 2012, primăria comunei Teasc a obținut fonduri guvernamentale pentru a înființa rețeaua de canalizare. Cu toate acestea, lucrările au fost executate în mod defectuos de către o firmă constructoare, care a introdus țeava rețelei de canalizare la o distanță foarte mică de Drumul Național 55, în ciuda faptului că legea nu permitea acest lucru la mai puțin de 7 metri.

Inspectoratul de Stat în Construcții a intervenit și a oprit lucrările în urma constatării acestor nereguli. Această decizie a fost dictată de necesitatea respectării legilor și a normelor în construcții, în vederea asigurării siguranței populației și a bunurilor publice.

Cu toate acestea, în acest an, primăria a alocat încă 20 de miliarde de lei pentru repararea și finalizarea lucrărilor la rețeaua de canalizare, care deja fusese plătită anterior și care a fost executată în mod necorespunzător. Mai mult decât atât, reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) au declarat că țevile care traversează DN 55 trebuie scoase și lucrarea refăcută, pentru a se respecta normele de siguranță și reglementările în vigoare.


Cu toate aceste evidențe, primăria comunei Teasc continuă să mintă pe site-ul oficial, susținând că au efectuat recepția lucrării de canalizare demult. Prin această acțiune, primăria încearcă să ascundă adevărul și să dezinformeze populația, perpetuând astfel o situație care afectează negativ comunitatea locală. O echipă DoljTV s-a deplasat în comuna Teasc pentru a afla adevărul, dar actualul primar, Marin Nițu nu a fost de găsit, iar viceprimarul pur și simplu ne-a închis ușa în nas

Situația alarmanta din comuna Teasc, județul Dolj, cu privire la cheltuielile exorbitante pentru o rețea de canalizare nefuncțională și neregulile în executarea lucrărilor, este un exemplu clar de proastă administrare a fondurilor publice și de nerespectare a legilor și normelor în construcții. Este imperativ ca, în astfel de cazuri, autoritățile competente să investigheze și să acționeze în conformitate cu legea, pentru a proteja interesele cetățenilor și a evita risipa resurselor publice. Populația locală are dreptul să cunoască adevărul și să aibă acces la informații corecte din partea autorităților.

Urmărește știrile DoljTV.ro și pe Google News

TOP CITITE