AcasăREPORTAJEMalu Mare luptă pentru transport

Malu Mare luptă pentru transport

Urmărește-ne și pe

42,254FaniÎmi place
100CititoriConectați-vă
2,650AbonațiAbonați-vă

După ce Primăria Malu Mare, prin Consiliul Local al Comunei Malu Mare, împreună cu restul localităților din Zona Metropolitană, s-au asociat în vederea constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Asociaţia Metropolitană de Transport Public Craiova”, persoană juridică de drept privat și de utilitate publică, scopul fiind acela de a extinde transportul public în zona metropolitană, iată că rezultatul final nu arată deloc precum planurile inițiale.

Cu toate că Primăria Malu Mare a solicitat în mod expres introducerea transportului în comun, respectiv a autobuzelor RAT Craiova, în toate satele comunei, autoritățile locale au fost anunțate ca RAT-ul va intra doar în satul Preajba.

Întrebat de Dolj TV care este motivul pentru care autobuzele nu vor avea rute și în satul Malu Mare, directorul RAT Craiova, Marcel Tănăsescu, a susținut că nu a primit o solicitare în acest sens, dar că trebuie luată legătura cu ADI Transport.

Am încercat, însă fără succes, să luăm legătura și cu reprezentanții ADI Transport pentru a lămuri situația, având în vedere faptul că solicitarea Primăriei Malu Mare, împreună cu traseele propuse, a fost transmisă către instituțiile responsabile, iar motivul referitor la un operator privat nu a fost transmis, oficial, niciodată.

În condițiile în care autobuzele RAT ar urma să circule doar în satul Preajba, fără satul Malu Mare sau zona Selgros, multe dintre principiile care stau la baza constituirii ADI Transport ar fi încălcate, lucru care ar face inutilă însăși asociția de dezvoltare.

Amintim doar câteva dintre acestea: “ Susținerea dezvoltării economice a localităților prin realizarea unei infrastructuri de transport moderne; Satisfacerea cu prioritate a nevoilor de deplasare ale populației, ale personalului instituțiilor publice și ale operatorilor economici pe teritoriul unităților administrativ – teritoriale prin servicii de calitate.”

Urmărește știrile DoljTV.ro și pe Google News

TOP CITITE