În ianuarie 2022, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunța cu mândrie un proiect ambițios. Un nou drum, care să ocolească Municipiul Craiova, urma să fie construit în următoarele 15 luni. Totodată, a fost semnat un contract de execuție în valoare de aproximativ 134 de milioane de lei pentru această lucrare de aproximativ 10 km.

Astăzi, 17 august 2023, pe Centura de Sud a Craiovei, construită de firma SC Rizzani de Eccher SpA, ne confruntăm cu o situație îngrijorătoare. Niciun metru de asfalt nu a fost turnat până la acest moment. Lucrările sunt deja întârziate de luni de zile și, cu toate acestea, nu se oferă nicio informație clară și transparentă din partea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) Dolj în privința acestui proiect.

Această întârziere ridică mari semne de întrebare și generează frustrări în rândul comunității locale și în rândul celor care și-au pus speranțe în dezvoltarea infrastructurii rutiere din acestă zonă.

Doljenii au dreptul să fie informați cu privire la stadiul lucrărilor și motivul întârzierilor.

În acest sens, solicităm CNADNR Dolj să ofere o declarație clară și actualizată cu privire la stadiul lucrărilor pe Centura de Sud a Craiovei.