AcasăREPORTAJECalafat: Festivalul Mondial de Poezie Mihai Eminescu

Calafat: Festivalul Mondial de Poezie Mihai Eminescu

Urmărește-ne și pe

42,254FaniÎmi place
100CititoriConectați-vă
2,640AbonațiAbonați-vă

Pentru o zi municipiul Calafat a devenit polul cultural al României, fiind gazda celei de-a XII-a ediții a Festivalului Mondial de Poezie Mihai Eminescu. Poeți de renume din peste 30 de țări, oameni de cultură, autorități locale și naționale, precum și simplii iubitori ai poeziei eminesciene și-au dat întâlnire duminică, 18 iunie, la Muzeul de Artă ” Ștefan Marincu” din Calafat pentru a se bucura de un recital poetic internațional de excepție.

Desfășurat de ani de zile la Craiova, anul acesta printre partenerii organizatori ai Festivalului Mondial de Poezie Mihai Eminescu s-a numărat și Municipiul Calafat care a fost gazda recitalului internațional de poezie.

Ediția a XII-a a Festivalului Mondial de Poezie Mihai Eminescu desfășurat în perioada 16-21 iunie 2023 a marcat, totodată, împlinirea a 134 de ani de la moartea celui care este considerat a fi poetul național al României, rămas în conștiința oamenilor prin scrierile publicate în timpul vieții, dar și după moartea sa, precum și numeroasele adaptări ale operei sale în teatru, muzică și film.

Urmărește știrile DoljTV.ro și pe Google News

TOP CITITE