AcasăREPORTAJEDolj: Persoane evacuate din calea apei

Dolj: Persoane evacuate din calea apei

Urmărește-ne și pe

42,254FaniÎmi place
100CititoriConectați-vă
2,650AbonațiAbonați-vă

În comuna Cernatești, județul Dolj, oamenii se confruntă cu inundații grave în urma creșterii debitului pârâurilor din zonă.

În cursul nopții trecute, 26 de gospodării au fost evacuate, fiind afectați peste 30 de oameni, printre care și 8 copii. În acest moment, prefectul județului, Dan Diaconu, împreună cu pompierii și jandarmeria se află la fața locului pentru a veni în sprijinul oamenilor afectați.

Conform informațiilor primite, situația este foarte alarmantă și se pare că șuvoaiele se mențin în continuare într-o stare de creștere. Zeci de hectare agricole și terenuri învecinate râurilor și pârâurilor din zonă sunt acoperite de apă, iar pagubele materiale sunt extrem de mari.

Astfel, autoritățile îndeamnă populația să fie precaută și să respecte sfaturile pompierilor și salvatorilor din zonă. În același timp, se încearcă limitarea pagubelor materiale și salvarea animalelor și a celor afectați de inundații cu ajutorul logistic și tehnic al autorităților județene.

Această situație este un exemplu clar al importanței pregătirii și prevenirii acestor situații, prin evaluarea zonelor cu potențial ridicat de inundație și dezvoltarea planurilor de urgență în timp util.

Urmărește știrile DoljTV.ro și pe Google News

TOP CITITE