AcasăREPORTAJEPredeștii Mici, satul părăsit de lume și de autoritățile locale

Predeștii Mici, satul părăsit de lume și de autoritățile locale

Urmărește-ne și pe

42,254FaniÎmi place
100CititoriConectați-vă
2,310AbonațiAbonați-vă

Situat într-o zonă de o frumusețe deosebită, cătunul Predeștii Mici face parte din comuna Predești situată la doar 15 km distanță de municipiul Craiova.

Cu toate că așezarea geografică a localității este una extrem de avantajoasa, atât în ceea ce privește distanță față de reședința județului Dolj care permite acces rapid la toate avantajele unui centru urban și oferă, totodată, liniștea caracteristică mediului rural, cât și în ceea ce privește frumusețea locului, care se încadrează la zone perfecte pentru locuit, chiar și pentru cei mai pretențioși, iată că Predeștii Mici a fost părăsit de oameni.

Ne-am putea întreba cum de se poate așa ceva? Ei bine, răspunsul este unul singur: satul a fost abandonat de locuitorii săi atunci când și autoritățile locale au abandonat Predeștii Mici. Fiindcă nu se poate numi altfel lipsa de interes manifestată de cei aleși la conducerea comunei și care, în 2023, consideră normal ca o așezare umană să existe ca în evul mediu.

Fără apă curentă, fără canalizare, cu drumuri care cu greu se pot numi și ulițe, cătunul a fost, pur și simplu, șters de pe harta comunei, ca să nu mai vorbim de lista de priorități a Primăriei.

În timp ce alte localități se luptă pentru a crește numărul locuitorilor, în comuna Predești, autoritățile locale în frunte cu Florian Șerban, primar încă din anul 2008, optează pentru a un număr ce se zbate în jurul a 2000 de locuitori. Puțini, într-adevăr, dar cu Primărie.

Urmărește știrile DoljTV.ro și pe Google News

TOP CITITE