AcasăREPORTAJECe se întâmplă cu tronsonul I al Drumului Expres Craiova-Pitești?

Ce se întâmplă cu tronsonul I al Drumului Expres Craiova-Pitești?

Urmărește-ne și pe

42,254FaniÎmi place
100CititoriConectați-vă
2,610AbonațiAbonați-vă

Este oficial! Lucrările la Tronsonul I al Drumului Expres Craiova-Pitesti, respectiv porțiunea de 17,7 km cuprinsa între Craiova și localitatea Robănești, au fost expertizate pentru a se stabili stadiul tehnic realizat. Astfel, cu 57% din lucrări executate, CNAIR poate începe procedurile pentru lansarea unei noi licitații publice în vederea finalizării întregului tronson.

Cei mai optimiști așteaptă grupul UMB, mai exact firmele deținute de Dorinel Umbrărescu cel care are în execuție și Tronsonul 3 al Drumului Expres.

În luna decembrie a anului 2022, reprezentanții CNAIR anunțau că vor fi reziliate toate contactele deținute de stat cu firma Tirrena Scavi, cea care, de altfel, câștigase și Tronsonul I al Drumului Expres, motivând mobilizarea slabă a firmei contractante și termenele depășite de execuție.

Contactat telefonic, administratorul Tirrena Scavi susține, însă că realitatea ar fi cu totul alta. Lucrări neplătite de statul român la drumul Sebeș- Turda sau falimentul firmei de asigurări City Insurance unde fusese emisă garanția de bună execuție a lucrărilor pentru drumul expres sunt doar două dintre cauzele care au condus Tirrena Scavi in imposibilitate de plată.

Contractul semnat de CNAIR cu firma Tirrena Scavi în anul 2018, prevedea 12 luni termen pentru realizarea proiectării și 24 de luni pentru execuție. Lucrările nu au respectat, însă calendarul asumat, iar, astăzi, viitorul Tronsonului I Craiova- Pitești este cat se poate de incert.

Urmărește știrile DoljTV.ro și pe Google News

TOP CITITE