10.6 C
Craiova
joi, 30 martie, 2023

Ce se întâmplă cu tronsonul I al Drumului Expres Craiova-Pitești?

Este oficial! Lucrările la Tronsonul I al Drumului Expres Craiova-Pitesti, respectiv porțiunea de 17,7 km cuprinsa între Craiova și localitatea Robănești, au fost expertizate pentru a se stabili stadiul tehnic realizat. Astfel, cu 57% din lucrări executate, CNAIR poate începe procedurile pentru lansarea unei noi licitații publice în vederea finalizării întregului tronson.

Cei mai optimiști așteaptă grupul UMB, mai exact firmele deținute de Dorinel Umbrărescu cel care are în execuție și Tronsonul 3 al Drumului Expres.

În luna decembrie a anului 2022, reprezentanții CNAIR anunțau că vor fi reziliate toate contactele deținute de stat cu firma Tirrena Scavi, cea care, de altfel, câștigase și Tronsonul I al Drumului Expres, motivând mobilizarea slabă a firmei contractante și termenele depășite de execuție.

Contactat telefonic, administratorul Tirrena Scavi susține, însă că realitatea ar fi cu totul alta. Lucrări neplătite de statul român la drumul Sebeș- Turda sau falimentul firmei de asigurări City Insurance unde fusese emisă garanția de bună execuție a lucrărilor pentru drumul expres sunt doar două dintre cauzele care au condus Tirrena Scavi in imposibilitate de plată.

Contractul semnat de CNAIR cu firma Tirrena Scavi în anul 2018, prevedea 12 luni termen pentru realizarea proiectării și 24 de luni pentru execuție. Lucrările nu au respectat, însă calendarul asumat, iar, astăzi, viitorul Tronsonului I Craiova- Pitești este cat se poate de incert.

Publicitate

Articole similare

O furtună de nisip a fost surprinsă, vineri seara, în Craiova, pe strada Brestei. Un telespectator a transmis imaginile postului DoljTv. Meteorologii au emis o avertizare cod roşu de averse torențiale din care se vor cumula peste 50…70 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelie.
Comuna Teasc din județul Dolj a rămas la fel ca pe timpuri: ulițe acoperite cu pământ, apă nepotabilă și canalizarea care întarzie să apară.
O femeie în vârstă de 57 de ani găsită decedată într-un apartament din Craiova.Femeia nu a mai răspuns la telefon de mai bine de două zile. Vecinii au încercat să sune la ușa apartamentului, dar nu au primit niciun răspuns. Astăzi au sunat la 112 și un echipaj de pompieri s-a deplasat la fața locului, au întrat pe geamul de...
Azi, polițiști din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Daneți au fost sesizați prin apel 112 de un tânăr de 25 ani, din Calopar, cu privire la faptul că s-a surpat un mal de pământ peste un bărbat de 58 de ani, din Calopar, în timp acesta efectua lucrări la canalizare în comuna Mîrșani.
Totodată, un tânăr de 19 ani, pasager în autoturism este în prezent resuscitat la faţa locului de pompieri din cadrul ISU Dolj, fiind inconştient.

Stay Connected

35,217FaniÎmi place
80CititoriConectați-vă
1,890AbonațiAbonați-vă
- DOLJ TV -spot_img

Cele mai vizionate știri