AcasăREPORTAJESe poate și în România! DJ552 la STANDARDE EUROPENE

Se poate și în România! DJ552 la STANDARDE EUROPENE

Urmărește-ne și pe

42,254FaniÎmi place
100CititoriConectați-vă
2,310AbonațiAbonați-vă

Proiect pe fonduri europene în valoare totală de 169,3 milioane de lei, din care fonduri nerambursabile de 165,4 milioane de lei, prin POR 2014-2022.

DJ 552 traversează teritoriile a 7 unități administrativ teritoriale, pe o lungime de 67 de kilometri și deservește o populație de câteva zeci de mii de locuitori. Reabilitarea drumului cu fonduri europene înseamnă crearea infrastructurii necesare dezvoltării celor șapte comunități, dezvoltare care nu ar fi fost posibilă în absența finanțării nerambursabile obținute de Consiliul Județean Dolj.

Proiectul lucrării a fost realizat de un proiectant, conform tuturor normelor și normativelor în vigoare la nivel național și european. Este unul dintre cele mai inovatoare proiecte puse în practică pentru că presupune multe elemente cu o complexitate ridicată: sisteme fotovoltaice care alimentează ledurile indicatoarelor rutiere, stații de autobuz , piste de biciclete și delimitări ale drumului special create pentru a crește nivelul de siguranță rutieră atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni, un număr mare de poduri și podețe reabilitate sau amenajate, inclusiv reabilitarea podului de peste râul Jiu. În plus, respectă auditul de siguranță rutieră obligatoriu în astfel de cazuri.

Prin proiect au fost realizați 21,23 km de piste pentru bicicliști.

În acest moment, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, României i se solicită să realizeze 3000 de kilometri de piste, ca parte a angajamentului pe care Comisia Europeană și l-a asumat, acela al tranziției către mijloace de deplasare cu emisii reduse de CO2.

Urmărește știrile DoljTV.ro și pe Google News

TOP CITITE