29 C
Craiova
miercuri, 25 mai, 2022

( VIDEO ) Au fost finalizate lucrările de restaurare a Culei Izvoranu-Geblescu, din comuna Brabova

Publicitate

Construcția de tip culă, monument cu o puternică încărcătură istorică, a beneficiat de lucrări de consolidare care au păstrat autenticitatea construcției.

În acest sens s-a dorit restaurarea elementelor din lemn, metal și zidărie și reconstuirea cât mai fidelă a celor care nu au mai putut fi restaurate.

Proiectul desfășurat de către Consiliul Județean Dolj împreună cu Primăria Comunei Brabova a fost realizat din fonduri europene, valoarea totală ridicându-se la peste 1.400.000 lei.

Următorul pas, pentru finalizarea investiției, va fi acela de dotare a culei, iar cu această ocazie vor fi procurate obiecte tradiționale, dar și echipamente moderne, interactive, de tip ecrane sau panouri informative, asigurându-se astfel o formulă de prezentare cât mai atractivă.

Publicitate

Articole similare

O furtună de nisip a fost surprinsă, vineri seara, în Craiova, pe strada Brestei. Un telespectator a transmis imaginile postului DoljTv. Meteorologii au emis o avertizare cod roşu de averse torențiale din care se vor cumula peste 50…70 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelie.
Comuna Teasc din județul Dolj a rămas la fel ca pe timpuri: ulițe acoperite cu pământ, apă nepotabilă și canalizarea care întarzie să apară.
O femeie în vârstă de 57 de ani găsită decedată într-un apartament din Craiova.Femeia nu a mai răspuns la telefon de mai bine de două zile. Vecinii au încercat să sune la ușa apartamentului, dar nu au primit niciun răspuns. Astăzi au sunat la 112 și un echipaj de pompieri s-a deplasat la fața locului, au întrat pe geamul de...
Azi, polițiști din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Daneți au fost sesizați prin apel 112 de un tânăr de 25 ani, din Calopar, cu privire la faptul că s-a surpat un mal de pământ peste un bărbat de 58 de ani, din Calopar, în timp acesta efectua lucrări la canalizare în comuna Mîrșani.
Totodată, un tânăr de 19 ani, pasager în autoturism este în prezent resuscitat la faţa locului de pompieri din cadrul ISU Dolj, fiind inconştient.

Stay Connected

20,409FaniÎmi place
1,320AbonațiAbonați-vă
- DOLJ TV -spot_img

Cele mai vizionate știri