27.3 C
Craiova
miercuri, 25 mai, 2022

Apă și canalizare pentru sute de locuitori din comuna Bucovăț

Publicitate

Vești bune pentru locuitorii comunei Bucovăț.

Lucrările desfășurate în cadrul proiectului de extindere a rețelei de apă și canalizare, lucrări demarate în toamna anului 2020, au fost realizate, până în acest moment, în proporție de peste 40%.

Astfel, pe fonduri europene, în comuna Bucovăț se va extinde rețeaua de canalizare pe o lungime de 8.251 de metri, fiind racordate un număr de 624 de gospodării.

În acest sens, vor fi montate 263 de cămine de vizitare și se vor construi șase stații de pompare a apei uzate.

Master Planul de apă și canal în județul Dolj a fost demarat pe data de 14 mai 2019, atunci când a fost semnat contractul de finanțare între S.C. Compania de Apă Oltenia S.A. și Ministerul Fondurilor Europene, iar pe 17 martie 2020, la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles, a fost semnată decizia de finanțare a proiectului, cu o valoare totală de peste 445 milioane de euro.

Publicitate

Articole similare

O furtună de nisip a fost surprinsă, vineri seara, în Craiova, pe strada Brestei. Un telespectator a transmis imaginile postului DoljTv. Meteorologii au emis o avertizare cod roşu de averse torențiale din care se vor cumula peste 50…70 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelie.
Comuna Teasc din județul Dolj a rămas la fel ca pe timpuri: ulițe acoperite cu pământ, apă nepotabilă și canalizarea care întarzie să apară.
O femeie în vârstă de 57 de ani găsită decedată într-un apartament din Craiova.Femeia nu a mai răspuns la telefon de mai bine de două zile. Vecinii au încercat să sune la ușa apartamentului, dar nu au primit niciun răspuns. Astăzi au sunat la 112 și un echipaj de pompieri s-a deplasat la fața locului, au întrat pe geamul de...
Azi, polițiști din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Daneți au fost sesizați prin apel 112 de un tânăr de 25 ani, din Calopar, cu privire la faptul că s-a surpat un mal de pământ peste un bărbat de 58 de ani, din Calopar, în timp acesta efectua lucrări la canalizare în comuna Mîrșani.
Totodată, un tânăr de 19 ani, pasager în autoturism este în prezent resuscitat la faţa locului de pompieri din cadrul ISU Dolj, fiind inconştient.

Stay Connected

20,410FaniÎmi place
1,320AbonațiAbonați-vă
- DOLJ TV -spot_img

Cele mai vizionate știri